Erhvervspsykolog

Hvad er en erhvervspsykolog

Flere og flere​ af de helt store virksomheder benytter sig af muligheden for at tilknytte en eller flere erhvervspsykologer. Dog kunne endnu flere virskomeheder drage fordel af et samarbejde med en erhvervspsykolog. En erhvervspsykolog kan nemlig i mange tilfælde forbedre arbejdsmoralen hos en virksomhed og når arbejdsmoralen forbedres, så øges en virksomheds effektivitet og kvalitet typisk.

Derfor kan en en lille omkostning til en erhvervspsykolog give en stor gevinst for en virksomhed.

Hvordan kan erhvervspsykologi hjælpe?

Medarbejdere trives bedst når de befinder sig i arbejdsmiljøer, hvor de har medbestemmelse, kontrol og selvstændige arbejdsopgaver, ligesom at muligheden for samarbejde og sparring også er vigtigt for trivslen. Derudover er det vigtigt at medarbejderen føler at det arbejde som han/hun udfører giver mening og er interessant.

​At alle disse ting overholdes kan dog være en vanskelig opgave for virksomhedsledere og virksomhedsejere, som ofte har en stor stak af andre opgaver, som der skal tages hånd om. Derfor kan det være en god ide at danne et samarbejde med en erhvervspsykolog. Erhvervspsykologer kan nemlig være behjlælpelig med at sikre at den enkelte medarbejder føler sig værdsat, ligesom at uddannelse, træning og coaching af ledere og medarbejdere også er arbejdsopgaver, som erhvervspsykologer kan varetage.

Hvordan finder man en erhvervspsykolog?

At finde en kompetent og troværdig erhvervspsykolog kan være en udfordirng. Der findes i dag et enormt udbud af forskellige uddannelser, som på den ene eller anden måde berører emnet erhvervspsykologi og derfor benytter rigtig mange coaches, undervisere og psykologer titlen erhvervspsykologi. De mange forskellige uddannelser har dog meget forskelligt fagligt indhold og det ikke uvæsentligt om personen som bærer titlen erhvervspsykolog har taget en to-dages coachinguddannelse hvor ordet erhvervspsykologi er belvet nævnt, eller om persen har en mangeårig uddannelse som psykolog med speciale i erhvervspsykologi.

Vores anbefalinge er derfor at bruge nogle ekstra minutter på at udvælge den rigtige erhvervspsykolog.