App udvikling

App udviklingens historie

I dag er det svært at forestille sig en hverdag uden smartphones og app-brug. Men udviklingen inden for smartphones og dermed også app udviklingen, tog først rigtig fart i 2007, da den første iPhone kom på markedet. Her er et lille indblik i app udviklingens historie:

Back to basics

En smartphone kan defineres som en mobiltelefon med mange af de samme funktioner som en computer, såsom for eksempel at kunne gå på internettet, og som kan skræddersyes til brugeren ved hjælp af forskellige applikationer – apps. Allerede tilbage i 1990’erne kom de første smartphones på banen, som skilte sig ud fra de regulærer mobiltelefoner ved at indeholde kalender, lommeregner og applikationer til tekstbehandling og regneark. Det blev således 90’ernes hotteste arbejdsredskab at have en PDA – Personal Digital Assistent, som mest af alt lignede en lille computer, med tastatur og en sort/hvid skærm.

Herefter kom skærmen til at have større og større funktion på mobiltelefonerne, da flere og flere mobiltelefoner både inkluderede touchscreen og et almindeligt tastatur. I slut 90’erne og op igennem 00’erne hed verdens primære operativsystem Symbian, som i 2009 kørte på hele 250 millioner enheder. Symbian måtte dog hurtigt vige til side da konkurrenterne Android og iPhone kom på banen.

Da iPhone vendte op og ned på det hele

D. 9. januar 2007 introducerede Apple den første iPhone, hvis design revolutionerede mobilverdenen. Nu var tastaturerne en del af fortiden, og med iPhone blev mobiltelefonerne fremover udstyret med én stor touchskærm. Apple lancerede i 2008 iPhone App Store, hvor brugerne kunne få adgang til et utal af apps. Android fulgte hurtigt med, og herfra gik det stærkt inden for mobil udvikling og app udvikling. I dag findes der millioner af apps, som både bruges i erhvervsøjemed og i privatlivet, og som er med til at løse hverdagens store og små udfordringer. Der er ikke langt fra ide til produkt, hvilket også betyder at der er skarp konkurrence om at få udviklet den perfekte app når den gode ide rammer – for der er som oftest rigtig mange om buddet med en lignende ide.

Se mere om app udvikling her