Paraplyer

Undgå regnen med deleparaplyer

Kender du det: Du er gået hjemmefra, solen skinner, pludselig slår vejret om og du havner i et ordentlig regnskyl. Måske ville du ønske at du havde medbragt en paraply, men vi ved allesammen at det danske vejr er omskifteligt og du vil sikkert ende med at gå mere med en sammenfoldet paraply end med paraplyen foldet ud.

Der er også en anden løsning: med en deleparaply fra Dripdrop kan du samle en paraply op når du mærker de første dryp og aflevere den igen når de grå skyer er drevet videre.

Vi kender det fra cykler i verdens storbyer. På centrale lokationer i storbyerne kan du finde en lånecykel, låse den op og starte din tur igennem byen. Når du er færdig med at udforske byen til cykel afleverer du cyklen igen og fortsætter til fods.

Samme princip gør sig gældende for deleparaplyerne. Dripdrops paraplyer finder du rundt omkring i byen, for eksempel i Aarhus, så du nemt kan låne én når du har brug for det. Du finder paraplyerne i standere, der er nemme at få øje på. Af den grund er paraplyerne også orange – så de er nemme at få øje på og nemme at genkende i gadebilledet.

Til at låne paraplyerne er udviklet en app. I appen kan du se, hvor mange ledige paraplyer, der er til rådighed i de forskellige standere og signe up som bruger. For at bruge servicen skal du oprette dig som bruger og tilmelde dig med betalingsoplysninger. Hernæst kan du leje en paraply. Den er gratis det første døgn, det næste døgn koster den 5 kroner og hvis du bliver rigtig glad for din Dripdrop paraply kan du endda vælge at beholde den. Hvis du vælger sidstnævnte får du en smart, moderne paraply til en aldeles konkurrencedygtig pris. Paraplyen koster nemlig kun 100 kroner.

I app’en ser du på forsiden en oversigt over paraplystandere i en by du befinder dig i.

Dripdrop app’en har også vejvisning integreret så du altid nemt kan finde vej til en paraply – især hvis du er på ferie i en fremmed by kan det være rart at blive guidet hen til den nærmeste deleparaply station, hvor du kan pick up eller returnere en paraply.

Udover at du får mulighed for at låne en paraply, så er Dripdrop også gavnligt i forhold til bæredygtighed. I stedet for at købe en paraply og tage den med ud af huset for så at glemme den et sted fordi det alligevel ikke regner og næste gang købe endnu en paraply – så kan du nemt låne en paraply med Dripdrop hvis det regner, og aflevere den igen i en stander, hvis regnen holder op. Hvert år produceres 900 millioner paraplyer og langt de fleste forventes at gå til spilde – det vil sige gå i stykker, blive væk eller lignende. Derfor er det bedre for din egen økonomi ikke at bruge penge på at købe paraplyer, men det er i høj grad også gavnligt for miljøet, at der kan produceres færre paraplyer – og at færre paraplyer går til spilde.

De fleste kvinder (og nogle mænd) kender til problemet: du har lige brugt en halv time på at få hår og makeup til at sidde helt rigtigt inden du skal ud af døren. Men idet du træder ud i regnen er alle dine kræfter spildt – håret klasker sammen, makeuppen begynder at løbe og tøjet sidder slet ikke som det skulle.

Så hvis du er træt af at have sat håret for så at få det ødelagt i regnen eller er træt af at møde drivvåd op til et møde eller bare træt af at slæbe rundt på en paraply mens det ikke regner – så er en deleparaply fra Dripdrop noget for dig.