Oversvømmet gade

Undgå oversvømmelse i kælderen med en pumpe​

​​Den danske sommer har igen i år været meget våd og meget regnfuld. Dette har resulteret i mange tilfælde af oversvømmelser i kældre og tilsvarende. Dette problem kan dog i mange tilfælde forebygges med en pumpe.

I løbet af de seneste år har flere og flere oplevet problemer med oversvømmelse. Dette har skyldes de voldsomme regnskyl og uheldige vindforhold, som vi danskere lider under. Den store mængde vand og den voldsomme vind gør det nemlig tæt på umuligt at holde vand ude af rum, som befinder sig under jordoverfladen. Heldigvis findes der dog en metode til at forbygge oversvømmelser.

Dykpumper er løsningen

En dykpumpe er en pumpe som er specialudviklet til at kunne starte og stoppe automatisk ved hjælp af påbyggede niveaukontakter. Dette vil sige at en dykpumpe kan placeres i kælderen af en ejdom og indstilles til at pumpe, hvis regnvand skulle komme i kontakt med en eller flere af de påbyggede niveaukontakter.

En pumpe til at forebygge oversvømmelser er billigere end du tror

En pumpe til at forebygge oversvømmelser koster typisk fra 1.500 kr. og opefter, alt efter hvor stor pumpekapaciteten skal være. Dette er selvfølgelig en forholdsvis høj anskaffelsespris, men sammenlignet med de omkostninger en oversvømmet kælder kan medføre, så er prisen på en dykpumpe meget lav.

​Forestil dig eksempelvis at du har uvurderlige ​familiefotos placeret i en papkasse i din kælder, som så bliver oversvømmet med det resultat at dine uvurderlige ​familiefotos bliver ødelagte. I dette scenarie ville en pumpe til omkring 1.500 kr. helt sikkert have været en investering som du ville have ønsket at du havde lavet?

Pumper kan købes i byggemarkeder og online

​Hvis du overvejer at forbygge oversvømmelser ved at investere i en pumpe, så kan du gøre det på traditionel vis ved at besøge dit lokale byggemarked. Du kan dog også købe pumper online i en lang række forskellige webshops. Fordelene ved at købe din næste pumpe online er at udvalget ofte er større, samtidig med at prisen ofte er lavere sammenlignet med de traditionelle byggemarkeder.